De Cogmed Werkgeheugen training, wat is dat?

Sommige kinderen kunnen zich moeilijk concentreren.
Ze zijn snel afgeleid door prikkels, uit hun omgeving of ‘uit’ henzelf.

Het lukt hen niet instructies te onthouden en ze verliezen het overzicht bij complexere taken.
Ze lopen vaak achter met rekenen en taal.

Cogmed kan uitkomst bieden!

Werkgeheugen

Herken je je kind of puber in bovenstaand stukje? Hoogstwaarschijnlijk heeft jouw kind dan last van werkgeheugenproblemen. Gelukkig kunnen we ons concentratievermogen verbeteren door het werkgeheugen uit te dagen en te trainen. De cogmed werkgeheugentraining is een pittige, maar wetenschappelijk effectief bewezen training voor het verbeteren van het werkgeheugen.

cogmed

Voor sommige kinderen en volwassenen is het moeilijk om complexere opdrachten te onthouden en uit te voeren, omdat ze sterk worden afgeleid door wat ze horen of zien. Dan kan er iets aan de hand zijn met het  ‘werkgeheugen’. Dat is het vermogen om informatie in de hersenen op te slaan en te onthouden. Kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld ADHD of ADD hebben daar moeite mee. Maar ook bij niet aangeboren hersenletsel, CVA of chemobehandeling na kanker kan het werkgeheugen aangedaan zijn en is een cogmed training aan te raden.

Praktische informatie

De Cogmed Werkgeheugen Training duurt vijf tot zes weken. Met behulp van een computerprogramma train je vijf dagen per week, vijf weken (of zes) lang je brein. Deze training kun je alleen volgen onder de deskundige begeleiding van iemand die daartoe bevoegd is. Bij Educadora kan dat: drs. Suzanne van der Star is in 2009 opgeleid tot Cogmed Coach. De training is wetenschappelijk bewezen; in tachtig procent van de gevallen blijkt deze zeer effectief.

NIEUW: Cogmed op school

Het is eveneens mogelijk om als school cogmed trajecten op te starten (in nauw overleg met ouders). Neem hierovver contact op met de praktijk.

Meer informatie

Lees hier een artikel over werkgeheugen problemen en wellicht ook interessant zijn deze 7 tips om het werkgeheugen van je kind te verbeteren.

PDF met uitleg over het werkgeheugen