3 opvoedtips voor jongens met ADHD

Heb jij ook een zoon met ADHD?

Vind jij het soms lastig om te zoeken hoe je je zoon het beste kunt begeleiden.

Lees dan onderstaande waardevolle tips.

 

1. Maak er een spel van

Wat is ‘het’, vraag je? Iets. Maak van alles een spel. Aangezien jongens met ADHD zich vaak vervelen, hetgeen tot wangedrag kan leiden, is het belangrijk om hun interesse te houden. Dus als je je zoon wilt aansporen om zijn kamer op te ruimen. Daag hem dan uit: wie kan je kamer sneller schoonmaken: jij of hij? Dit is de manier om met aan te zetten tot opruimen en samenwerken. Neem een ​​probleemoplossende aanpak.

2. Probleemoplossende aanpak

Een van de grootste problemen bij jonge jongens met ADHD is dat hun eigenwaarde makkelijk aangetast kan worden wanneer ze mislukkingen ervaren. Ze kunnen het dan al snel opgeven. Het is belangrijk om als ouder te helpen bij het behouden van een goed gevoel van eigenwaarde. Dus help je kind om toch maar weer opnieuw te proberen, laat zien dat problemen opgelost kunnen worden. Straal vertrouwen uit naar je kind, vertrouwen in zijn kunnen zodat hij het niet zal opgeven.

3. Benadrukken van respect in het gezin

Alle broers en zussen hebben de neiging om te argumenteren en te bekvechten. Wanneer er een van de kinderen ADHD heeft, dan kan dit voor explosies in emoties zorgen. Dus in plaats van het creëren van een lange lijst van do’s en dont’s, is het waardevoller om een familieregel “Behandel anderen met respect”. Als we onze zonen helpen om hen te leren hoe respectvol om te gaan met broers en zussen, lukt het hen vervolgens ook steeds beter om hun emoties te beheersen en na te denken hoe hun acties anderen beïnvloeden.

 

Lees ook deze gerelateerde artikelen

Grenzen stellen bij ADHD

ADHD bij meisjes … een vergeten groep

ADHD is geen aandachtsprobleem

 

Check hieronder een greep uit onze begeleidingsmogelijkheden

ADHD psycho-educatie voor ouders

ADHD psycho-educatie voor kinderen

Neurofeedback

Cogmed werkgeheugen training