10 Tips voor een goede reis naar je vakantie-bestemming!

Vakantie! Een leuk vooruitzicht, maar de voorbereiding en de reis kost soms ook veel stress. Overgeslagen middagdutjes, beperkte bewegingsruimte en overprikkeling liggen op de loer waardoor het plezier van op vakantie gaan soms ver te zoeken is bij ouders.

 

 Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij aankomst om fijn op je bestemming aan te komen.

1. Creëer realistische verwachtingen.

Kinderen zijn onvoorspelbaar. Probeer niet te veel van ze te verwachten. Ook zij vinden de reis naar de bestemming spannend en zijn uitgelaten. Door het creëren van redelijke verwachtingen lukt het je zelf om rustiger en zelfverzekerd te blijven tijdens de reis.

2. Zorg voor een vriendelijke sfeer onderweg.

Het valt soms niet mee als kinderen dutjes overslaan, huilen, verveeld zijn. Niet alleen voor je kind is dit lastig, maar ook voor degenen die er mee moeten dealen. Erken aan je omgeving dat het vervelend is als een kind huilt en laat zien dat je je best doet om je kind te vermaken.

3. Zorg voor goed gevoed zijn.

Zorg ervoor dat je kinderen een uurtje voor vertrek goed gegeten en gedronken hebben zodat dit niet meteen een probleem is tijdens de start van de rit en zeker als je gaat vliegen want alles bij elkaar duurt het wel even eer het vliegtuig opstijgt en je dan kunt gaan eten.

4. Geef je kinderen voldoende beweging.

Laat je kinderen nog even een balletje trappen voor vertrek met de auto of laat ze op het speelveld van de luchthaven wat energie verbranden.

5. Geef met regelmaat snacks.

Jonge kinderen hebben in een beperkte ruimte iets nodig om te doen en eten is een geweldige afleiding. Sommige kinderen zullen de bekende kennen, terwijl anderen geïnteresseerd zijn in nieuwe traktaties. Dus zorg voor rozijntjes, schatkistjes, mentos etc.

6. Speel spellen.

Een van de spellen die populair is onderweg is ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is…’. Gezellig om met het hele gezin te spelen onderweg.

Maar ook autobingo (die je overigens eenvoudig zelf kunt maken) is een favoriet spel tijdens lange ritten.

Daarnaast zijn er ook leuke brein uitdagende spellen die kinderen alleen kunnen spelen, check ook eens ons aanbod.

 

7. Zorg voor kleine verrassingen (kadootjes).

Denk hierbij aan vingerpoppetjes, putty,fidget cube, plus plus, stressballetjes, raamstickers of een nieuwe dvd of luister-cd.

8.Zorg voor muziek of filmpjes.

Plaats favoriete verhalen op een mp3-speler of zorg voor mobiele dvd speler zodat je een filmpje op kan zetten. Dit kan ervoor zorgen dat jij als ouder ook even kan rusten!

9. Nog meer bewegen.

Ben je met de auto, stop dan met enige regelmaat en laat de kinderen even lekker voetballen, rennen en spelen.

10. Gebruik je gevoel voor humor.

Als het zwaarder wordt, haal dan diep adem en probeer de humor van de situatie in te zien. Succes en een goede reis gewenst!

 

Heb jij nog tips, laat het me gerust weten in een reactie.